TPH si Mass Media

MONITORUL DE VALCEA

Pro Help aduce bucurii la peste 2000 de copii

Asociatia Pro Help organizeaza vineri, 18 decembrie, ora 19.00, in Sala Sporturilor „Traian”, din Râmnicu Vâlcea, Festivalul „Ziua lui Hristos”. In cadrul acestuia, multi copiii vor viziona un teatru de papusi, scenete, dans sincron si vor asculta colinde. Apoi, vor primi câte un cadou de la Mos Craciun. Claudiu Nitisor, presedintele asociatiei, ne-a declarat ca „se implinesc 20 de ani de când fundatia “Ecce Homo” face acest lucru. In acest an, peste 2000 de copii vor primi cadouri in celebrele cutiute de pantofi. Pentru a ne fi mai usor ne-am asociat cu Fundatia Bunul Pastor. Am impartit invitatii si prin scoli. Ma bucur ca avem posibilitatea de a face mii de copii fericiti. Si mai mare este bucuria când vad ca din ce in ce mai multe fundatii ne-au urmat obiceiul.”. La inceput, actiunea s-a axat pe copiii din orfelinate, dar s-a extins, fiindca bucuria este aceeasi indiferent din ce mediu provin micutii. Cadourile sunt facute de pusti din tarile dezvoltate si pot contine: mânusi, fulare, dulciuri si jucarii.
P.S. Intrarea la spectacol se face doar pe baza de invitatie. (C.M.)

Teatru de papusi la Biblioteca Judeteana

Asociatia Pro Help si Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” Vâlcea organizeaza marti, 4 august, ora 10.30, Teatru de papusi, in cadrul Atelierului de Vacanta. Evenimentul va avea loc la Sectia Imprumut Carte pentru Copii.
Intr-o vreme in care micutii au cam uitat de Harap-Alb si cunosc drept personaje fantastice doar monstri, mutanti si extraterestri este bine sa le atragem gustul pentru cultura, nu pentru scenarii violente televizate. Teatrul de papusi este cea mai potrivita forma de manifestare artistica si care prin intermediul râsului si al jocului poate stimula creativitatea copiilor, poate descoperi sau chiar dezvolta gustul si talentul artistic. (C.M.)

Ziua asistentului social vâlcean

Copiii din Centrele de Plasament au marcat aceasta zi prin spectacole care s-au desfasurat la Cinema Ostroveni, in colaborare cu Teatrul Ariel, Fundatia „Pro Help” si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges.

Sute de vâlceni, beneficiari ai ajutoarelor sociale

… In spiritul bunei colaborari existente intre DPS si Asociatia umanitara „Pro Help”, 119 copii cu vârste cuprinse intre 2 si 14 ani, proveniti din familii  asistate prin Cantina de Ajutor Social, au participat in data de 19 decembrie, in Sala Consiliului Judetean, la spectacolul organizat de aceasta asociatie cu prilejul Sarbatorilor de Iarna. Copiilor li se s-au dat dulciuri si jucarii. (M.F.)

Noapte magica de la „Pro Help”, pentru 350 de prichindei

La sfârsitul saptamânii trecute, sala mare a Consiliului Judetean Vâlcea a gazduit un eveniment deosebit oferit de Asociatia „Pro Help”. “Ce s-a mai intâmplat de Craciun/ povestea animalelor“ – teatrul de papusi i-a captivat pe toti cei prezenti in sala, de la pitici la mamici, tatici si bunici. Au fost impartite peste 350 de invitatii, ceea ce inseamna ca tot atâtia copii au primit apoi cadouri. Dintre acestia 119, cu vârste cuprinse intre 2 si 14 ani, proveneau din familii asistate prin Cantina de Ajutor Social, in spiritul bunei colabarari existente intre DPS si Asociatia umanitara „Pro Help”. Darurile au fost facute de prichindei din alte tari care i-au bucurat pâna si pe cei care au nimerit surprize pentru alte vârste. Papusi, masinute, caciulite si manusi, carti de colorat sau pasta de dinti, fiecare a plecat acasa cu un zâmbet larg pe buze, fericit ca Mosul s-a gândit la el de peste mari si tari. „Mi-a placut la nebunie ce-am primit. Cred ca sunt cele mai frumoase cadouri de Craciun.”, ne spunea entuziasmata Eleni. „Am primit masinute, creioane, carti, de toate. Mi-au placut, o sa mai vin si alta data.”, recunostea Sebastian. „Au fost cadouri frumoase. Pe mine nu prea m-au nimerit, probabil, fiindca am fost la sfârsitul cozii, nu mai ramasesera decât pentru copii mici. Dar o sa le impart cu verisorul meu. Mi-a placut insa sceneta, nu mai vazusem de mult teatru de papusi.”, ne-a spus si Ionut. Nici n-au asteptat copiii sa primeasca darurile si au si inceput sa le desfaca, de curiozitate. Fetele luminoase spuneau mai mult decât orice cuvânt.
„Pro Help” este o asociatie nonguvernamentala, apolitica, interconfesionala formata din tineri crestini. Scopul asociatiei este punerea in valoare a invataturilor biblice prin ajutorarea comunitatii locale. Pâna acum, „Pro Help” a oferit si in ceilalti ani spectacole si cadouri de Craciun, concerte, a donat imbracaminte si alimente, iar in ultimii patru ani, cu ajutorul organizatiei „Erikshjalpen”, a platit salarii si alte cheltuieli pentru Fundatia „Soul to Soul” (organizatie care lucreaza cu copii cu dizabilitati). (D.M.S.)


CURIERUL DE RAMNIC

Asociaţia Pro Help nu i-a uitat nici anul acesta pe copii

Peste 2000 de copii vor primi daruri de la Moş Crăciun

Asociaţia Pro Help organizează vineri, 18 decembrie, ora 19.00, in Sala Sporturilor „Traian”, din Râmnicu Vâl-cea, Festivalul „Ziua lui Hristos”. Intrarea se face numai pe bază de invitaţie!
Cu această ocazie, copiii vor viziona un teatru de păpuşi, scenete, dans sincron şi, evident, vor asculta colinde. Şi, cel mai important vor primi câte un cadou de la Moş Crăciun. Precizăm faptul că se implinesc 20 de ani de când Fundaţia “Ecce Homo” face acest lucru. În acest an, peste 2000 de copii vor primi cadouri în celebrele „cutiuţe de pantofi”. Claudiu Niţişor, preşedintele Asociaţiei Pro Help ne-a declarat: „Pentru a ne fi mai uşor ne-am asociat cu Fundaţia Bunul Păstor. Am împărţit invitaţii şi prin şcoli. Ma bucur ca avem posibilitatea de a face mii de copii fericiţi, dar şi mai mare este bucuria când văd ca din ce în ce mai multe fundaţii ne-au urmat obiceiul”.
Anemona TĂNASE

CURIERUL DE VALCEA

Asociaţia „Pro Help” oferă copiilor participanţi şi câte un cadou

Astăzi, 19 decembrie, începând cu ora 16.00, în sala mare a Consiliului Judeţean, Asociaţia Pro Help organizează un spectacol dedicat tuturor copiilor. Este vorba, mai precis, despre un teatru de păpuşi, piesa pusă în scenă reprezentând Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. La finalul piesei, copiii prezenţi vor avea parte de câte un cadou cu ocazia Crăciunului. Precizăm faptul că, potrivit declaraţiei preşedintelui asociaţiei, Claudiu Niţişor, astfel de evenimente se organizează de şase ani de zile, parteneri la acest eveniment fiind Direcţia de Protecţia Socială din cadrul Primăriei Râmnicului, în colaborare cu Consiliul Judeţean, copiii de la CSS, dar şi cei instituţionalizaţi. Intrarea se va face doar pe bază de invitaţie.

VIATA VALCII

aAsociatia Pro Help organizeaza vineri, la Sala Mare a Consiliului Judetean, Teatru de papusi pentru copii copiii cu varste de pana la 14 ani vor primi cadouri
a
Vineri, 19 decembrie, incepand cu ora 16.00, la Sala Mare a Consiliului Judetean, Asociatia Pro Help invita copiii la Teatru de papusi. De sase ani, Asociatia Pro Help organizeaza la fiecare sfarsit de an spectacole pentru copii, spectacole in cadrul carora toti participantii, cu varste de pana la 14 ani, primesc din partea organizatorilor daruri. Anul acesta, Asociatia Pro Help s-a pregatit pentru mai bine de 350 de copii, care vor primi cadouri ce constau in: manusi, fulare, caciulite, ciorapei, jucarii, sapunuri, pasta si periute de dinti etc. Cadourile vor fi impartite pe baza unor invitatii, care pot fi ridicate si de la sediul redactie noastre, in limita stocului disponibil. Mihaela Belet
Asociatia ?Pro Help? l-a adus pe Mos Craciun la Consiliul Judetean

a

Joi, 29 decembrie, a avut loc in sala Consiliului Judetean o ampla manifestare dedicata Sarbatorii de Craciun si, implicit, aducerea Mosului cu daruri. Asociatia ?Pro Help?, infiintata in urma cu aproximativ un an in urma, este o organizatie cultural-umanitara, care desfasoara proiecte cuprinzand serbari, concerte si finantari a diverselor fundatii umanitare. In ceea ce priveste spectacolul de la sala Consiliului Judetean, acesta a fost organizat personal de catre presedintele acestei asociatii, Claudiu Nicusor, iar principalul sponsor al actiunii a fost Biserica Penticostala ?Sfanta Treime?. Spectacolul, prezentat de catre copiii de la Fundatia ?Soul to Soul?, a avut o factura interactiva, copiii din sala fiind invitati de nenumarate ori pe scena. Au fost prezentate: colinde, jocuri tip-sotron, cu premii pe loc si teatru de papusi. Manifestarea s-a finalizat cu oferirea de cadouri pentru toti copiii din sala, cu rugamintea sa dea ceva din cadoul primit si unui prieten. Darurile au fost impartite pe baza de invitatii, lansate de catre Directia pentru Protectie Sociala din cadrul Primariei Ramnicului, Asociatiei Nevazatorilor si Asociatiei ?Soul to Soul?. Copiilor li s-a precizat faptul ca mai pot castiga premii daca trimit pe adresa ?Pro Help? o povestire despre nasterea domnului Iisus Christos. Astfel, primele 30 de scrisori vor primi automat un premiu, iar 5 din cele mai frumoase vor avea ca premiu 1 metru de pizza la… ?Kilometrul 10?. Marius Popescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: